Kerkstraat 2, 7607 BS Almelo


Type:huur
Oppervlak kelder/ magazijn:36m2
Oppervlak begane grond:67m2
Zitplaatsen binnen:ca. 34
Oppervlak terras:65m2
Zitplaatsen terras:ca. 32
Kadastraal:gemeente Stad-Almelo, sectie B, nr. 441
Bestemmingsplan:bestemming centrum 1
Soort bedrijfspand:winkel/ horeca
Vraagprijs bedrijfsovername:€ 0,--
Vraagprijs interieur:€ 0,--
Huurovereenkomst:zal worden opgemaakt conform de ROZ model huurovereenkomst winkel- ruimte en ander bedrijfsruimte in de zin van art. 7:29Abw
Zekerheidsstelling:bankgarantie conform ROZ model of een waarborgsom ter grootte van een kwartaalverplichting
Huurprijsaanpassing:jaarlijks op basis van consumentprijsindex gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), reeks alle huishoudens (2018=100)
Huurtermijn:in overleg, uitgangspunt 1 jaar, hierna 5 jaar met aansluitend 5 verlengingsjaren
Opzegtermijn:12 maanden schriftelijk en aangetekend ten kantore van verhuurder
Verbouw:2019

Omschrijving:

In het historische stadscentrum van Almelo ligt dit horeca-/ winkelpand te wachten op een nieuwe uitbaat(st)er c.q. winkelier. Het historische pand is door haar kenmerkende bouwstijl opgenomen in de lijst met gemeentelijke monumenten. Door de ligging op de hoek Grotestraat en Kerkstraat staat het gebouw op het kruispunt van winkelend publiek uit de Grotestraat en de unieke rijks-monumentale historische panden op het Kerkplein met de Grote Kerk, Huize Almelo en het Wevershuisje (1600) als hoogtepunten. Het Wevershuisje is ingericht als een weversmuseum en kent een actieve vrijwilligersgroep die allerlei activiteiten organiseert waaronder stadswandelingen. Het gebouw is van oorsprong een logement met een café: café Centraal, de naam is later gewijzigd naar Hotel Centraal.

Het pand bevindt zich aan een plein met rondom diverse kledingwinkels (Jac Hensen, het Broekenhuis, ter Stal, Zeeman) en aanbieders van mobiele telefonie (KPN) en een IJs-koffieshop (Talamini). In het midden van dit plein bevindt zich een waterfontein.

Het gebouw wordt op dit moment hersteld en verbouwd door aannemersbedrijf A. Knapen uit Almelo. De bovenverdiepingen worden omgebouwd tot appartementen en de begane grond met kelder tot winkel of horecagelegenheid. De buitenmuren worden voorzien van een geïsoleerde voorzetwand. De omschreven verhuur betreft enkel de begane grond met kelderruimte.

De kelderruimte (ca. 36m²) heeft een laag plafond met een trapopgang binnen en buiten. Door de buitenopgang is het handig zaken op te slaan die nodig zijn voor het exploiteren van de winkelruimte c.q. horeca. (terrasmeubels, drank, winkelvoorraad, etc.). De begane grond (ca. 67m²) wordt voorzien van een dames- en herentoilet met pantry. De getoonde foto’s in de brochure en op de website zijn archieffoto’s. Momenteel wordt er hard gewerkt om het pand te renoveren.

Verwachting is dat de winkelruimte 1 april wordt opgeleverd door de aannemer. Voor u geldt maximale vrijheid om de nu nog lege ruimte naar uw hand te zetten !

Heeft u er zin in om een positieve invulling te geven aan dit gebied ? Meldt u zich voor een vrijblijvende rondgang door het gebouw om uzelf op de hoogte te stellen.

Klik hier voor de brochure